010-237 26 23 • 06-27 54 96 10 info@novamassagewellness.nl

Massages

Bij Nova Massage & Wellness wordt gewerkt met een combinatie van twee massagetechnieken: de traditionele Indonesische massage (Pidjiet) en de traditionele Chinese massage (Tuina Siathsu) die zich richt op drukpunten. Door meridianen en drukpunten te activeren door massage, gaat uw energie weer stromen en dit zorgt voor directe verlichting en een energieker gevoel.

Hieronder vind u een opsomming van de massages die we aanbieden. Maar om zeker te zijn dat de massage aansluit op uw wensen of eventuele klachten, geef ik u graag advies op maat. Mocht ik het vermoeden hebben dat uw klacht een specialistische therapie vereist of ik een beginnende hernia constateer, zal ik u verwijzen naar uw huisarts of specialist en slechts een ontspanningsmassage aanbieden.

Duo-massage

Nova Massage en Wellness is in het bezit van meerdere duo-massage kamers. Er zijn weinig salons die hierover beschikken. Met een duo-massage kun je samen op het zelfde moment genieten van een massage. Je kan ervoor kiezen om allebei dezelfde massage te nemen, of ieder een eigen type massage. Ook leuk om cadeau te geven!

Ontspanningsmassage:
De intensiteit van deze massage is zacht tot matig en heeft een kalmerende en rustgevende werking. Deze massage is gericht op ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van het stofwisselingsproces. Het regelmatig ondergaan van een ontspanningsmassage voorkomt knopen en ophopingen van afvalstoffen in de spieren. Hierdoor wordt de kans op het ontstaan van chronische klachten verkleind.

Nek- Schouder Rug Massage:
Met name bij mensen die langdurig in één, vaak verkeerde houding, zitten of staan, hebben de spieren in rug, nek en schouders veel te verduren. Doorbloeding is eigenlijk het sleutelwoord voor elke massage. De massage is erop gericht de doorbloeding te optimaliseren, de lichamelijke functies te verbeteren en vermoeidheid en stress te verminderen. Deze massage is in de praktijk erg doeltreffend gebleken bij bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn en een stijve nek.

Sportmassage:
Deze massage richt zich op een goede spierconditie. Door intensieve strijkbewegingen wordt de doorbloeding gestimuleerd en geoptimaliseerd. Door intensief sporten, treden kleine beschadigingen in de spiervezels op. Dit is normaal en is zelfs nodig om de spier te laten groeien. Dit kan spierpijn geven. Sportmassages zijn overigens niet bedoeld om de prestaties van de sporter te verbeteren, maar wel om het herstel te bevorderen en blessures te voorkomen.

Chronische pijnklachtenmassage:
Deze massage richt zich op probleemzones. Vaak gaan dergelijke klachten gepaard met stijfheid en bewegingsbeperkingen. Meestal worden deze pijnklachten veroorzaakt door ophopingen van afvalstoffen in de spieren. Door deze ophopingen met een hoge intensiteit te masseren, laten de afvalstoffen los en komt de doorbloeding weer op gang.

Voetreflexmassage:
In de voeten bevinden zich de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen. Een voetreflexmassage bevordert de circulatie van de bloedsomloop, lymfestroom en energiestroom. Je voeten weerspiegelen wat er zich in je lichaam afspeelt en een voetmassage komt eigenlijk het hele lichaam ten goede. Als ervaren pedicure kan ik u ook advies geven over de verzorging van uw voeten.

Zwangerschapsmassage:
Tijdens de zwangerschap staat er veel druk op het lichaam en is een ontspannen massage vaak wenselijk. De zwangerschapsmassage is zeer effectief ter stimulatie van de bloedsomloop (in de borsten) en ter voorkoming van vochtophoping in de benen. Tevens helpt deze massage u ontspannen in deze intensieve periode en draagt deze bij aan het voorkomen van hoofd- en rugpijn.